Een nieuw position paper: onze kijk op de overgang naar een nieuwe pensioenregeling

Een nieuw position paper: onze kijk op de overgang naar een nieuwe pensioenregeling

De nieuwe wet voor de pensioenen is in 2023 ingegaan. De wet geeft de kaders aan waaraan pensioenregelingen in de toekomst moeten voldoen. Er zijn daarbinnen nog veel keuzemogelijkheden. Achmea en de vakbonden zijn nu aan zet. Ze moeten deze keuzes maken. Bijvoorbeeld over het type contract (flexibele premieregeling of solidaire premieregeling).

Ook maken ze afspraken over hoe de overgang van het huidige systeem naar het nieuwe zal verlopen (de transitie). Er wordt nu gekoerst op invoering per 1 januari 2027. In een ‘transitieplan’ worden al deze afspraken vastgelegd.

De AGV wordt over dit plan gehoord (dit heet het hoorrecht). AGV kan en gaat haar mening kenbaar maken. In een ‘position paper’ hebben wij de punten waarop wij het transitieplan zullen beoordelen, opgeschreven. Daarin is ook de inbreng van de klankbordgroep opgenomen. Het position paper is vanzelfsprekend voor u beschikbaar op onze website. Klik hier

Uw reacties op de samenvatting en de position paper horen we graag op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De komende maanden  komen we hier meer over vertellen op bijeenkomsten per locatie. Zodat u op de hoogte bent en blijft van de laatste stand van zaken.