Per 1 januari 2024 hoger pensioen!

Per 1 januari 2024 hoger pensioen!

Pensioenen worden verhoogd 
U heeft het misschien al gelezen. Het Pensioenfonds Achmea verhoogt de pensioenen per 1 januari 2024 met 2,95%. SBZ Pensioen verhoogt ook de pensioenen, met 1,88%.
De AGV is blij dat het bestuur van het Pensioenfonds mogelijkheden heeft gezien om de pensioenen te verhogen. Wij hebben in november het bestuur een brief gestuurd waarin we onze zorgen hebben geuit over de pensioenverhoging. Het zag er naar uit dat door het systeem van berekening geen verhoging kon worden gegeven. Er is nu een oplossing gevonden voor dat probleem.
Een deel van de gepensioneerden bij SBZ Pensioen en Achmea Pensioen en Leven krijgt, net zoals in het verleden, ook een aanvullende pensioenverhoging van het Pensioenfonds Achmea tot in totaal 2,95%. Niet alle gepensioneerden van Achmea  vallen onder het Pensioenfonds Achmea of SBZ Pensioen en daar gelden andere afspraken voor. Het kan zijn dat zij daarom geen verhoging van pensioen krijgen. 


De inzet van de AGV
Er is ruimte voor pensioenverhoging maar het bestuur van het Pensioenfonds Achmea blijft voorzichtig. Het houdt zich aan het beleid voor pensioenverhogingen. De goede financiële positie wil men bewaren. We doen ons uiterste best om te zorgen dat deze goede financiële positie ook ten goede komt aan de uitkeringen van de gepensioneerden. Bijvoorbeeld bij de volgende jaren of bij de definitieve overgang naar een nieuwe regeling voor onze pensioenen op basis van de nieuwe pensioenwet.


De nieuwe pensioenregeling
Daarover is er ook nieuws. Achmea en de vakbonden hebben besloten om de invoering van deze nieuwe regeling een jaar op te schuiven. De invoering staat nu gepland per 1 januari 2027. Hierover leest u meer in een nieuwsbrief van het Pensioenfonds Achmea die u ontvangt.
Lees meer over de pensioenverhogingen op de website van het pensioenfonds: klik op Toelichting Pensioenfonds Achmea en Toelichting SBZ Pensioen.

Vragen of opmerkingen? Laat ze ons weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.