Zorgverzekering 2024 via AGV?

Zorgverzekering 2024 via AGV?

Jouw gezondheid en die van de mensen om je heen, is het belangrijkste wat er is. Daarom werkt de Achmea Gepensioneerden Vereniging (AGV) al vele jaren samen met Zilveren Kruis. Voor een zorgverzekering die past bij je persoonlijke situatie. Dat is wel zo handig! Een verzekering die zorg biedt als je het nodig hebt. Maar je ook vooruit helpt met je gezondheid.

Wil jij ook voordeel op een zorgverzekering via AGV?
Sluit dan ook een aanvullende verzekering af. Je krijgt dan niet alleen korting, maar je bent ook verzekerd van extra vergoedingen! Voor jezelf en je eventuele gezinsleden. Denk bijvoorbeeld aan extra fysiotherapie. Verzekerden die het hele jaar een collectieve AV1 t/m 4 ster hebben en dezelfde AV (of hoger) behouden, mogen 2 ongebruikte fysio meenemen naar het volgende jaar!

En op het gebied van thuiszorg en vitaliteit:
✓ preventieve cursussen
✓ professionele opvolging persoonsalarmering
✓ ADL-hulpmiddelen

Nieuw in 2024: de Gezond en Fitbundel
Met vergoedingen die je gezondheid vooruit brengen. Vanaf een Aanvullend 1 ster is de vergoeding € 250,-per kalenderjaar. Kies je voor een uitgebreidere aanvullende verzekering? Dan betaalt Zilveren Kruis meer. Met deze Gezond en Fitbundel krijg je de volgende vergoedingen:
✓ voedingsvoorlichting
✓ cursus afvallen
✓ health check
✓ sportmedisch onderzoek of begeleiding
✓ online (zelfhulp) modules bij psychische klachten
✓ slaapcursus

Samengevat ziet jouw zorgverzekering via de AGV-collectiviteit er dan zo uit
✓ Voordelige premie voor je basisverzekering
✓ 20% korting op je aanvullende verzekering
✓ 17,5% korting op je tandartsverzekering
✓ 20% op de Extra Vitaal verzekering
✓ Extra vergoedingen, zoals fysiotherapie + Gezond en Fitbundel. En vergoedingen op het gebied van thuiszorg en vitaliteit.

De basisverzekeringen van Zilveren Kruis
Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. Het verschil in de basisverzekeringen heeft te maken met de vrijheid in keuze van zorgverleners. Zilveren Kruis heeft twee naturaverzekeringen (Basis Budget en Basis Zeker) en één combinatieverzekering (Basis Exclusief). Bij een naturaverzekering wordt alles geregeld en betaald als u naar de zorgverlener of het ziekenhuis gaat waarmee Zilveren Kruis een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener waarmee Zilveren Kruis geen contract heeft? Dan betaalt u een gedeelte van de behandeling zelf. Bij een combinatieverzekering krijgt u altijd een volledige vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief. Met uitzondering van wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg, daar is de maximale vergoeding 85% bij een niet gecontracteerde zorgverlener.
In 2024 is de premie van de Basis Zeker € 147,45 per maand

Dit is de meest gekozen basisverzekering.
De stijging is minder dan de Minister van VWS met Prinsjesdag verwachtte. De premies van de andere verzekeringen zijn ook bekend:
- Basis Budget wordt € 140,45 per maand.
- Basis Exclusief wordt € 161,75 per maand. Per 2024 wordt dit een combinatiepolis.
- De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld 4,7%.

Veranderingen in de zorg zijn noodzakelijk én mogelijk
Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis zegt hierover: “Het is bekend dat de zorgkosten stijgen omdat we in Nederland met elkaar steeds meer zorg gebruiken en we te maken hebben met hogere lonen in de zorg. We worden steeds ouder, er komen meer innovatieve behandelingen en nieuwe medicijnen. Helaas stijgt daarom ook komend jaar de zorgpremie voor onze verzekerden. Naast de stijgende kosten hebben we te maken met een nijpend tekort aan personeel in verschillende zorgsectoren. Veranderingen zijn daarom noodzakelijk om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Wij geloven dat dat kán.

Verandering vraagt iets van ons allemaal, als maatschappij en als individu
“Met zorgverleners, patiëntenorganisaties en gemeenten werken we daarom momenteel volop aan regioplannen. Elke regio heeft zijn eigen uitdagingen en urgentie. Waarbij we ook kijken hoe we niet alles met zorg oplossen. Mensen hebben niet altijd zorg nodig als ze zich niet gezond voelen. Als je bijvoorbeeld slaapproblemen hebt door schulden, ligt de oplossing buiten de zorg. Daarom is het zo belangrijk dat ook gemeenten betrokken zijn.
Met zorgaanbieders creëren we de benodigde ruimte door zorg anders te organiseren en bewezen digitale innovaties op te schalen. En belangrijk is het besef dat we een deel van de zorg kunnen voorkomen als we gezonder leven. Alleen samen kunnen we de zorg toekomstbestendig houden. Dat vraagt iets van ons allemaal,” aldus Georgette.

Enthousiast geworden voor een zorgverzekering van Zilveren Kruis?
Op Achmea - Collectiviteit - - Zilveren Kruis kies je de verzekering die bij je past. Meld je uiterlijk 31 december 2023 aan bij Zilveren Kruis. Dan wordt het allemaal voor je geregeld!

Ben je al verzekerd bij Zilveren Kruis?
Dan zit je goed! Jouw nieuwe premie voor 2024 heb je al ontvangen. Wil je alles toch nog eens bekijken? Dat kan via zk.nl/mijnzilverenkruis.

pdf2023-11-15_Vergoedingenwijzer_2024.pdf