Alles telt mee als het gaat om gezondheid
Als je maar gezond bent. Die uitdrukking kennen we allemaal. Omdat hij waar is. Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Voor uzelf. Voor de mensen om u heen. Maar wanneer ben je gezond? Dat gaat over meer dan niet ziek zijn. Over meer dan alleen goed eten en genoeg bewegen. Over meer dan lichaam en geest. Hoe gaat het thuis? Maakt u weleens een praatje met uw buren? Komt er regelmatig iemand langs? Want uw omgeving, uw relatie met familie en vrienden. Dat heeft allemaal invloed. Gezondheid is een totaalplaatje. Daarom helpen we u graag zo gezond mogelijk te leven. Want als het gaat om gezondheid telt alles mee.

Profiteert u al van de afspraken die Achmea Gepensioneerden Vereniging heeft gemaakt met Zilveren Kruis?
U kiest de zorgverzekering die bij u past. U hebt keuze uit verschillende basisverzekeringen. En wij ontwikkelden een collectieve aanvullende verzekering Financieel. De reguliere aanvullende verzekering is uitgebreid met een groot aantal extra vergoedingen zoals extra fysiotherapie, online psychische zorg, een online brilrecept of oog laseren. Bekijk alle vergoedingen op zk.nl/achmea

We worden ouder dan ooit. Langer in gezondheid van de goede dingen in het leven genieten. Wie tekent daar niet voor? Natuurlijk blijft u graag zo lang mogelijk actief. Maar als u ouder wordt gaat dit misschien minder makkelijk of kunt u wel wat extra steun gebruiken. Hoe houdt u de regie over uw eigen leven? Zilveren Kruis ontwikkelde speciaal voor u vergoedingen, diensten en services. U leest er meer over in de brochure "PRETTIGER OUDER WORDEN" 

In ons land begint langzamerhand de Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA) van de ouderenbonden op steeds meer plaatsen een bekend begrip te worden.

Het ministerie van VWS heeft een handig en duidelijk overzicht gemaakt van de te volgen routes
bij een bepaalde "Zorgbehoefte "
Ook wordt hierbij duidelijk gemaakt onder welke wettelijke regeling de financiering valt.
(Wmo; Zorgverzekering of Wet langdurige zorg )

Al een tijd voert de overheid een campagne om huiselijk geweld bij ouderen onder de aandacht te brengen. U hebt misschien die spotjes wel gezien: “Het houdt niet op. Niet vanzelf.”