Wilt u lid worden van de Achmea Gepensioneerden Vereniging?

Vul het aanmeldingsformulier in en stuur het via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Uw aanmelding wordt zo snel mogelijk verwerkt. Bijlage:

AGV Aanmeldingsformulier

Wilt u meer uitleg over de vereniging klik op uw vraag

AGV is een gezelligheidsvereniging

AGV is een gezelligheidsvereniging voor en door ge(pre)pensioneerde oud-medewerkers die vanuit hun actieve dienst bij Achmea bedrijfsonderdelen zijn gepensioneerd.

De AGV is in 2010 opgericht en kent 2 hoofddoelstellingen:

 • Oud-medewerkers krijgen de mogelijkheid om elkaar te blijven ontmoeten. Oud-medewerkers kunnen deelnemen aan sociale activiteiten. De AGV organiseert hiervoor regionaal bijeenkomsten en evenementen. U kiest bij welke regio u wilt aansluiten.
 • Opkomen voor de belangen van de gepensioneerden van Achmea. Twee centrale commissies houden zich hier specifiek mee bezig: de Commissie Pensioen en de Commissie Zorg, Welzijn & Wonen. Deze commissies onderhouden contact met HRM, de merken van Achmea en de verschillende pensioenfondsen van onze leden. Zij informeren de leden over nieuwe ontwikkelingen.

Wie kan er lid worden?

Als 1 van deze situaties voor u geldt kunt u A-lid worden. Samen met meer dan 2000 leden.

 • Achmea (of één van haar rechtsvoorgangers) was mijn werkgever bij mijn (pre)pensionering. Ik ben als medewerker van Achmea (volledig) arbeidsongeschikt verklaard en ontvang een uitkering van Stichting Pensioenfonds Achmea, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars of vanuit een verzekerde regeling.
 • Ik ben medewerker van Achmea en ontvang een deeltijdpensioen.
 • Ik was medewerker van Achmea, ben 60 of ouder en ontvang een WW- of een overbruggingsuitkering tot mijn pensioendatum.
 • Ik ben eerder medewerker van Achmea geweest met een dienstverband van 25 jaar of langer en mijn leeftijd bij einde van het dienstverband was 60 jaar of ouder.
 • Ik ben nabestaande van mijn partner, die A-lid was.

Als 1 van deze situaties voor u gelden kunt u B-lid worden. Samen met meer dan 100 leden.

 • Ik ontvang pensioen van de Stichting Pensioenfonds Achmea, de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars of Centraal Beheer Achmea omdat ik bij Achmea (of één van haar rechtsvoorgangers) heb gewerkt, maar bij een andere werkgever of als zelfstandige met pensioen ben gegaan.
 • Ik ben nabestaande van mijn partner, die B-lid was.

Voordelen als lid

Voordelen als A-lid

 • U krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan sociale activiteiten, die door uw gekozen locatie worden georganiseerd.
 • U krijgt u recht op personeelskortingen voor bepaalde producten.
 • U krijgt een eindejaarattentie van Achmea, als de RVB dit besluit.Er wordt voor uw belangen opgekomen als pensioengerechtigde van Achmea, door mee te denken in en het beïnvloeden van landelijke organisaties over de ontwikkelingen van Pensioen, Zorg, Welzijn & Wonen in Nederland.

Voordeel als B-lid: geen, er wordt alléén voor uw belangen opgekomen als pensioengerechtigde van Achmea.

Contributie?

De contributie wordt 1 keer per jaar via automatische incasso van uw bankrekening afgeschreven. 
De contributie voor een A-lid is € 15,- en voor een B-lid € 5,-.